Mobile

Ervaringen

Bij Miek was het altijd leuk! Vooral de bak. Dan kreeg je een bak met zand erin. Je mocht dan spullen kiezen en erin zetten. Ook een verhaal hoorde erbij. Je kon spelen met schleigh, lego, dokter spullen, playmobil en nog veel meer! Elke keer kon je kiezen wat je wou doen. Ik vond playmobil leuk. Miek speelt ook mee als je dat wil. En ze zet altijd de spullen klaar waar je de week ervoor mee hebt gespeeld ( als je dat toen hebt gezegd) dat vind ik heel fijn. Het was jammer toen ik moest stoppen, maar het heeft wel geholpen. Bij Miek zijn, het stoppen niet!

- Meisje 11 jaar

De eerste keer dan we bij Miek kwamen was M 9 jaar, M was een onzeker meisje met niet heel veel vertrouwen naar een ander. Ze is een meisje wat ontzettend veel heeft meegemaakt in haar eerste levensjaar bij haar biologische moeder. M is bekend met ADHD en een hechtings probleem. Door de maanden heen die we bij Miek kwamen zagen we M met enorme stappen veranderen, niet altijd even makkelijk voor thuis maar duidelijke vooruitgang. M ontpopte tot een echt dame met zelfvertrouwen en wist dat ook zij er mocht zijn. Dit heeft natuurlijk wel veel tijd en energie gekost vanuit beide kanten maar zeker de moeite waard. We hebben nu een jonge dame van 11 jaar die graag gezien wordt en vertrouwen heeft in het leven en in andere mensen.
Miek, bedankt voor alles!

- Pleegmoeder

Na enkele jaren waarin onze zoon veel ziekenhuisbezoeken en behandelingen heeft moeten ondergaan merkten we dat hij niet lekker in zijn vel zat. Hij was erg angstig, vertrouwde niemand en week niet van onze zijde. Afscheid nemen was heel erg moeilijk en ook de omgang met leeftijdsgenootjes ging moeizaam. Ook was hij vaak erg boos. De eerste bezoeken aan Miek vond hij erg spannend en ook het afscheid nemen vond hij lastig. Miek voelde dit erg goed aan en speelde er goed op in zodat het vertrouwen ontstond dat hij bleef. Na twee bezoeken was de spanning er al af en was de dagelijkse vraag in huis: wanneer mag ik weer naar Miek? Hij genoot van de onverdeelde aandacht en al het gave speelgoed en mogelijkheden die er waren bij Miek. Alles mocht en het feit dat opruimen niet hoefde was natuurlijk feest. Na een bezoek aan Miek merkten we dat hij hard gewerkt had. Er gebeurde van alles bij hem en hij was dan ook vaak extra moe die dag. Gedurende de tijd dat hij speelde bij Miek zagen we hem veranderen. Hij werd rustiger, was meer voor rede vatbaar en het afscheid nemen ging beter. Hij werd minder angstig en ook op school merkten ze duidelijk verschil. Hij kon nieuwe mensen om hem heen makkelijker vertrouwen. Hij is weer een blijde en enthousiaste knul van 6 jaar zoals het hoort te zijn. Nog 1 sessie en dan zit het erop. Al vind hij het zelf ontzettend jammer want het liefst blijft hij spelen bij Miek!

- Moeder van 6 jarige zoon

Onze jongste zoon vertoonde al jong moeilijk gedrag (kinderen pijn doen, buitensporige driftbuien en hij leek niet onder de i druk als hij straf kreeg) Vanwege zijn jonge leeftijd van (toen 2;6 jaar oud) was het erg moeilijk een therapeut te vinden, omdat de meeste therapeuten pas werken met kinderen vanaf 4 jaar. Uiteindelijk na veel zoekwerk op internet kwamen we terecht bij Miek. Het klikte goed tussen haar en ons en zij wilde graag de uitdaging aan om met onze zoon te werken. Met hem had zij ook een goede klik, hij ging met heel veel plezier bij Miek spelen.
In het begin van zijn therapie gooide hij de hele speelkamer overhoop, voordat hij kon gaan spelen. Langzaam veranderde dit en werd hij steeds meer ontspannen. Ook thuis was de verandering merkbaar. Aan het einde van zijn therapie is hij een ontspannen ventje, dat lekker in zijn vel zit en ook nog eens veel beter inslaapt 's avonds.

- Moeder van een inmiddels 3 jarige zoon