Mobile

Wie ben ik

Hallo, ik ben Miek van de Ven, moeder van 3 jong volwassen zonen en partner van Paul. Sinds 2013 heb ik een eigen speltherapie praktijk. Als speltherapeut mag ik een kijkje nemen in de belevingswereld van kinderen. Vertrouwen is in dezen het sleutelwoord. Vertrouwen tussen het kind en mij, maar ook tussen de ouders/verzorgers en mij, omdat zij hun kind aan mij toevertrouwen.

Als moeder van twee kinderen met een vorm van autisme, heb ik ook aan de andere kant van de tafel gezeten. Ik weet hoe belangrijk het is, dat je erop kunt vertrouwen dat je kind een goede behandeling krijgt, die bij hem of haar past. Daarom vind ik het zien van het kind en het observeren (zonder oordeel) van wat het kind laat zien, zo belangrijk. Alleen dan kan ik tot de kern komen en daarop een plan afstemmen.

De afgelopen 25 jaar heb ik verschillende functies in de jeugdhulpverlening vervuld. Vanaf 2008 tot begin 2017 ben ik werkzaam geweest als speltherapeute bij Lunetzorg, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Om te reflecteren op mijn werk heb ik regelmatig contact met collega’s in de vorm van intervisie en supervisie. Jaarlijkse bij- en nascholing zorgen ervoor dat ik me blijf ontwikkelen op mijn vakgebied.

Speltherapie is een post-hbo opleiding. Als gediplomeerd speltherapeut ben ik geregistreerd bij de beroepsvereniging van de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten: www.speltherapie.net